MRSA baktériumfertőzés

0 169

Óvja pácienseit és saját magát is a fertőzéssel szemben!

Az MRSA (Methicillin-Resistens Staphylococcus Aureus) egy baktérium, mely szinte minden antibiotikum ellen rezisztenciát fejlesztett ki.

Ki a hordozója az MRSA baktériumnak?

A lakosság 30-40%-a MRSA-hordozó, anélkül, hogy ez megbetegedést okozna náluk. Ugyanez a szám az egészségügyi dolgozók körében 70%.
Miért érinti Önt is az MRSA fertőzés veszélye?
Mert mindennapi munkája során közvetlen érintkezésbe kerülhet legyengült immunrendszerű páciensekkel, mint pl. diabetikus láb szindrómában szenvedő betegekkel.

Az MRSA fertőzés lehetséges következményei

Az MRSA baktérium sebbe kerülése a legkomolyabb komplikációkhoz vezet: visszafordíthatatlan szövetkárosodáshoz, amputációhoz és szervi elégtelenség miatti halálhoz

Mi a teendő?

Informálódjon az érvényes hygieniai előírásokról és ezeknek megfelelően járjon el: fertőtlenítse autoklavban eszközeit, stb.!
A kezelés előtt és közben is használja a ProntoMan termékeket!
Adjon pácienseinek otthonra is ProntoMan-t!

Kire veszélyes az MRSA?

Különösen a gyenge immunrendszerű páciensek számára magas a fertőzésveszély. Ide tartoznak pl. a cukorbetegek és a dialízisben részesülő betegek.

Hogyan fertőz az MRSA?

Elegendő a puszta bőrkontaktus! Az MRSA baktérium különösen hosszan életképes marad a különböző eszközök felületén, falakon stb.

Mikor válik az MRSA fertőzés veszélyessé?

Különösen azok a betegek veszélyeztetettek, akiknek sebeik vannak, vagy hosszútávon katéterrel élnek. Ezeken keresztül nagy a fertőzés veszélye.
Sajnos ma már nemcsak a kórházakban, de szinte mindenütt: a praxisban, uszodában, mezőgazdaságban, iskolákban, közintézményekben és otthon is fennáll a fertőzés veszélye.

Tagged with: fertőtlenítés

Similar articles

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline